Site Logo

The new name for Shop Spec

Armourcoat gives new bar and restaurant The Soak a polished look

Decorative specialists Armourcoat have provided the finishing touches to The Soak

Decorative specialists Armourcoat have provided the finishing touches to The Soak, a new bar and restaurant next to London’s Victoria Station with an all-day menu that is built around signature soaked flavours through fermenting, pickling, brining and steeping techniques.

With interior design devised by a partnership between creative agency CAB and interior design studio MAS, the grade II listed building retains many original features including a carved leaf design which is now incorporated into the bar interior.

Armourcoat’s Koncrete polished plaster finish is used to great effect on the bar front with recessed logo. Koncrete is an urban range of polished plaster colours and finishes designed for contemporary projects. The range offers a wealth of design options to achieve a distinctive modern look including distressed effects or recessed ‘shutter’ markings.

Outside the building, Armourcoat PPX has been used to repeat the restaurant logo design. PPX is a low maintenance, durable external limestone render system that can create stunning honed and textured stone like finishes for both new build and renovation projects.

Glh Design Team says, “The look and feel for The Soak has been designed to encompass the building’s period features and emphasise the incredible space we have available in this unique venue, and the delicate leaf interior design that has been used throughout is reflective of the beautifully carved foliage on the building’s Victorian heritage. The space includes four distinct ‘zones’, which enables guests to flow throughout different areas of the venue seamlessly, from day to night, from breakfast to cocktails.

We were delighted to work with Armourcoat on this project, and the use of polished plaster finishes to the entrance wall and bar front adds a modern twist to the design. The team at Armourcoat have enabled us to make an entrance with an impact and the rough textured finish on The Soak logo is such an impressive contrast to the smooth concrete of the finish on the wall.”

Photography: © Franklin & Franklin

www.thesoak.co.uk

www.armourcoat.com